Светска Здравствена Организација Пракса на Добро Производство

Пракса на добро производство(GMP) е производство и тестирање кое обезбедува квалитет на производот. Праксата на Добро Производство(GMP) е дел од сигурноста на квалитетот која гарантира дека производите се произведени и контролирани од квалитетни стандарди во согласност со нивната употреба и како што се бара во процесот на продажба. Во Euromedics Swiss, оваа акредитација е додадена во процесите поврзани со ткивото од папочната врвка.

Напишете коментар